Marie Laporte

Al toen ze klein was, schetste Marie Laporte silhouetten van prinsessen met wervelende gewaden… In de jaren ‘90 maakte ze haar eerste lijn trouwjurken. Haar stijl bevat poëzie, zachtheid en verfijning. Fijn kant, geborduurde tule, blote ruggen, transparantie, draperingen, elk detail wordt ontworpen om resoluut romantische, vrouwelijke jurken te maken.

Jurken van 2.900 tot € 3.300

Anna Kara

De van origine Poolse Anna Kara onthult al tien jaar lang haar creativiteit, haar wereld van dromen en zijde. Alles heel licht, de trouwjurken van de ontwerper zijn vrouwelijk, delicaat en luchtig. Haar kenmerk: zijden mousseline en katoenkant. Het bedrijf, gevestigd in Polen, legt al zijn knowhow in het ontwerpen en produceren van zijn collecties. Een aardig merk, waarover men niet uitgepraat raakt…

Jurken van 1.900 tot € 2.800

Victoire Vermeulen

Victoire Vermeulen werd in 2014 in Lille gelanceerd door drie gepassioneerde zussen.
Hun collecties vieren op een feestelijke manier een vrije, onafhankelijke, vrouwelijke vrouw … Creaties met edele materialen, perfecte snitten die de naaistersmaak combineren met de verfijnde eenvoud.

Jurken van 2.300 tot € 3.400

Watters

Watters, gecreëerd door Vatana Watters in de jaren ‘80, is een toonaangevend Amerikaans merk. Men vindt haar creaties overal ter wereld. Een unieke, moderne en trendy stijl met leuke materialen. Het merkt diversifieert zijn aanbod en weigert zijn collecties met de twee kleine zusjes: Wtoo en Willowby by Watters.

Jurken van 1.150 tot € 1.800

Lambert Créations

In de jaren 70 creëert Ateliers Lambers hun eerste trouwjurk. Het Atelier, dat in Rennes, Bretagne, ligt, heeft vandaag de dag nog steeds gevoel voor couture, elegantie en Franse savoir-faire’. De kwaliteit van de confectie, grotendeels met de hand gemaakt, de keuze van het kant, de zijde en andere soorten tule, maken dit huis ontontbeerlijk in de wereld van trouwjurken.

Jurken van 1.200 tot € 2.400

Truvelle

Een jong Canadees merk dat buiten de gebaande paden treedt en een alternatief biedt voor conventionele trouwjurken. Truvelle is een moderne wereld, origineel en fris. Aan het hoofd ervan staat Gaby Bayona, een jonge dynamische vrouw die het merk met eigen handen en talent heeft gecreëerd. Alle jurken worden geproduceerd in haar eigen fabriek in Vancouver.

Jurken van 1.700 tot € 2.000

By Romance

De nieuwe bruiloftsconfectie! Liefde op het eerste gezicht tussen twee jonge vrouwen die, geïnspireerd door hun beroep van weddingplanner, een collectie wilden creëren die past bij deze tijd. Ze stralen hun inspiratie uit met romantiek en onthullen hun creaties voor een Rock’n ‘- love huwelijk.

Jurken vanaf € 380